spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneBashar Al-Assad recunoaște importanța ajutorului rus și iranian pentru armata siriană

Bashar Al-Assad recunoaște importanța ajutorului rus și iranian pentru armata siriană

-

Președintele sirian, Bashar Al-Assad, a afirmat că vrea să fie peste zece ani „cel care și-a salvat țara” și a recunoscut importanța ajutorului rus și iranian pentru armata siriană, potrivit unui interviu publicat sâmbătă pe site-ul cotidianului spaniol El Pais, scrie AFP.

- Reclama -

„Peste zece ani, vreau să fi fost capabil de a salva Siria, dar asta nu înseamnă că voi fi în continuare președinte”, a declarat șeful statului sirian, la putere din anul 2000. „Siria va fi bine, iar eu voi fi cel care și-a salvat țara”, a mai spus el.

Peste zece ani, „dacă poporul sirian va vrea să fiu la putere, voi fi acolo, iar dacă nu va dori, nu voi fi”, a adăugat președintele.

În plus, Bashar Al-Asad a mai declarat că, „fără îndoială, sprijinul rus și iranian a fost esențial” în progresele trupelor sale în fața forțelor de opoziție. „Avem nevoie de acest ajutor pentru un motiv simplu, acela că 80 de țări susțin teroriștii în diferite moduri, a afirmat el. Unii direct, cu bani, sprijin logistic, arme sau luptători. Alții le oferă un sprijin politic în diferitele organizații internaționale”.

Armata rusă desfășoară de la 30 septembrie o intensă campanie de lovituri aeriene contra unor „ținte teroriste” care a permis armatei guvernamentale să obțină victorii pe teren.

Din 2011, Siria este pradă unui război civil în care se confruntă trupe fidele regimului, grupări armate ale opoziției și grupuri jihadiste, soldat cu 260.000 de morți și mai multe milioane de refugiați.

Un acord de încetare a focului, negociat între Statele Unite, Rusia și principalii lor aliați, urma să intre în vigoare vineri, dar nu a fost respectat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...