WHATSAPP a picat: Ce a anunțat CERT-RO/ După ora 1.00, aplicația a devenit disponibilă

0
183

Serviciul de mesagerie WHATSAPP este neutilizabil miercuri noaptea în mai multe țări de pe glob, printre care și România. Serviciul apare ca fiind offline.

UPDATE: După ora 01.00, aplicația a redevenit funcțională în România.

Europa, SUA, Brazilia și Mexic sunt printre zonele unde nu mai funcționează, dar relatări din media indică că nu ar mai fi funcțional în nici o țară.

În România defecțiunea a putut fi detectată începând cu ora 21. Aplicația nu poate fi accesată nici de pe rețele wirelless.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că se lucrează la remedierea situației, dar nu a dat un termen până la care aplicația va deveni din nou funcțională. Acesta nu a explicat cauza defecțiunii, dar a cerut scuze utilizatorilor.

Defecțiunea a apărut o dată cu pregătirea unor îmbunătățiri la aplicație, mai scrie presa internațională.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, a emis miercuri o alertă pentru toți utilizatorii aplicației WhatsApp înainte însă de defecțiune.

„Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de ‘validare’ a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere ‘verificarea’ datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Echipa CERT-RO recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține! #CERT #phishing #cybersecurity #scam”, au scris cei de la CERT-RO.

Nu se știe dacă există o legătură între acest anunț și defecțiunea aplicației.

CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ:

THE INDEPENDENT

EXPRESS

METRO