spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăExterneWashington Post: Biden îl îndeamnă în privat pe Zelenski la negocieri cu...

Washington Post: Biden îl îndeamnă în privat pe Zelenski la negocieri cu Rusia

-

Administrația președintelui american Joe Biden îl îndeamnă în privat pe liderul ucrainean Vladimir Zelensky să dea dovadă de deschidere față de negocierile cu Rusia, a informat sâmbătă Washington Post, citând surse.

- Reclama -

Potrivit acestora, aceste revendicări nu au drept scop împingerea Ucrainei la masa negocierilor, ci urmăresc să „asigure că menține un nivel moral ridicat în ochii susținătorilor săi internaționali”. Potrivit ziarului, este „o încercare calculată de a se asigura că guvernul de la Kiev menține sprijinul altor națiuni care se confruntă cu critici care se tem să alimenteze un război pentru mulți ani de acum înainte”. În plus, SUA îi cer lui Zelensky să refuze un decret prin care se adoptă decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare de a nu purta discuții cu liderul rus Vladimir Putin. Astfel de apeluri, spune articolul, ilustrează cât de complicată a devenit poziția administrației Biden cu privire la Ucraina, în timp ce oficialii americani declară public sprijinul pentru Kiev „atâta timp cât este nevoie”.

·Administrația de la Washington, potrivit ziarului, consideră că Rusia nu este dispusă pentru negocieri serioase, dar recunoaște că refuzul lui Zelensky de a se angaja în dialog provoacă îngrijorare în unele țări din Europa, Africa și America Latină, care se confruntă cu prețuri mari la alimente.și la combustibil. „Oboseala din Ucraina este un lucru real pentru unii dintre partenerii noștri”, a spus una dintre surse.·

Potrivit oficialilor americani, este probabil ca Zelensky să fie de acord cu negocieri și, în cele din urmă, să facă concesii. Ei cred că Kievul „încearcă să obțină cât mai multe câștiguri militare înainte de venirea iernii, când ar putea exista o fereastră pentru diplomație”. Casa Albă și Departamentul de Stat nu au răspuns încă la cererea unui corespondent TASS de a confirma informația.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img