spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Dinamica investiţiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit...

Premierul Ciucă: Dinamica investiţiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important – orientarea către activităţi din sectoare profesionale, administrative, ştiinţifice, tehnice şi telecomunicaţii. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme şi investiţii asumate

-

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că România rămâne ”o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor, iar economia noastră oferă noi oportunităţi pentru antreprenori” şi că Guvernul este ”un partener onest al mediului de afaceri. ” Creşterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în ţara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reuşit să compensăm efectele instabilităţii generate de război”, arată el.

- Reclama -

”România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor, iar economia noastră oferă noi oportunităţi pentru antreprenori. Creşterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în ţara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reuşit să compensăm efectele instabilităţii generate de războiul din apropierea graniţelor”, a afirmat Nicolae Ciucă, duminică seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit şi de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene.

Ciucă a citat date ale Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului, conform cărora cel mai mare număr de societăţi cu participare străină aparţine investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradiţional în topul celor mai importanţi parteneri economici ai României.

”Dinamica investiţiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important – orientarea către activităţi din sectoare profesionale, administrative, ştiinţifice, tehnice şi telecomunicaţii. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme şi investiţii asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programul de Guvernare. Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, aşa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a conchis premierul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img