spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăAnalizeWashington Post: Biden i-a cerut lui Zelenski să nu se mai plângă

Washington Post: Biden i-a cerut lui Zelenski să nu se mai plângă

-

Președintele american Joe Biden i-a cerut omologului său ucrainean Vladimir Zelensky să nu se mai plângă că Washingtonul nu oferă suficientă asistență Kievului, a informat marți Washington Post, citând un fost oficial de la Casa Albă.

Sursa a declarat ziarului că, într-un stadiu incipient al operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, Zelensky a îndemnat Statele Unite și alte țări occidentale să trimită mai multe arme și să impună sancțiuni mai aspre împotriva Rusiei, în ciuda cantităților fără precedent de ajutor și a armelor avansate deja furnizate. la Kiev de Biden și Congres. Totuși, Biden l-a avertizat pe Zelensky că i-ar fi greu să continue să ceară bani Congresului dacă liderul ucrainean pare ingrat și tot spune că asistența nu este suficientă, scrie ziarul.

- Advertisement -

La începutul acestei luni, Biden a semnat un nou proiect de lege privind finanțarea guvernului SUA până la 16 decembrie 2022, care prevede, de asemenea, un ajutor de 12,4 miliarde de dolari pentru Ucraina. Cel mai recent pachet include 4,5 miliarde de dolari în asistență economică pentru Kiev.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img