spot_img
22.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeWall Street Journal: Cum aruncă Biden Europa in mreaja gazelor rusești

Wall Street Journal: Cum aruncă Biden Europa in mreaja gazelor rusești

-

Decizia președintelui american Joe Biden de a suspenda aprobarea noilor proiecte de gaze naturale lichefiate a devenit un obstacol în calea înțelegerii unei companii ucrainene de a cumpăra GNL american, potrivit unui editorial din The Wall Street Journal.

- Reclama -

„Vești bune: Ucraina a încheiat săptămâna trecută un acord major cu un furnizor american de GNL pentru a ajuta Europa de Est să se îndepărteze de gazele naturale rusești” suna o știre recentă.

- Advertisement -

După cum au amintit autorii, mai devreme, compania ucraineană D.Trading, creată de holdingul energetic DTEK, a încheiat un acord cu American Venture Global privind furnizarea de GNL american către Ucraina și țările din Europa de Est.

„Ați crede că administrația ar da undă verde oricărui proiect care ar ajuta Europa și restul lumii să scape de dependența de energia rusă, dar europenii nu pot lua gaz din SUA, vor trebui să se îndrepte spre Rusia”, se arată în material.

- Advertisement -

După cum au remarcat autorii, moratoriul a provocat o incertitudine politică enormă cu privire la viitoarea aprovizionare cu GNL din Statele Unite, iar dacă va fi reales, Biden este probabil să îl introducă în mod permanent.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img