spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeThe Spectator: Ucraina va avea soarta Ciprului

The Spectator: Ucraina va avea soarta Ciprului

-

Occidentul face bilanțul rezultatelor triste ale „summitului pentru pace”: aliații Kievului își pierd răbdarea, Ucraina va deveni de facto divizată precum Ciprul și nu va fi acceptată în NATO, scrie publicația britanică The Spectator.

- Reclama -

„Summitul global pentru pace al lui Volodimir Zelenski, desfășurat recent în Elveția, trebuia să demonstreze sprijinul acordat Kievului de comunitatea internațională și să sublinieze izolarea Rusiei. A ieșit însă exact pe dos. Rusia nu a fost invitată. China nu și-a trimis delegați. Alte țări mari care ar putea influența Kremlinul, inclusiv Brazilia, India, Arabia Saudită, Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite, au refuzat să semneze comunicatul mult atenuat.

- Advertisement -

Pentru aproape fiecare țară și fiecare bloc global, interesele economice și strategice prevalează asupra principiilor. UE a inițiat sancțiuni, dar nu a interzis petrolul rusesc. Europa nu a impus niciodată sancțiuni împotriva gazului rusesc. Anul trecut, Gazprom a plătit Kievului 850 de milioane de dolari pentru tranzit, ceea ce face din Kremlin unul dintre cei mai mari contribuabili din Ucraina. Doar 8% dintre companiile UE au părăsit total Rusia.

Pentru Ucraina se anunță o iarnă groaznică. Potrivit unei surse apropiate guvernului german, Berlinul așteaptă până la un milion de refugiați ucraineni. Și Ucraina duce lipsă de oameni. Populația Rusiei este de patru ori mai mare decât cea a Ucrainei, iar economia de război este de 20 de ori mai mare. Anul acesta, PIB-ul Rusiei va crește mai mult decât în orice țară din G7.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img