spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeVucic: Occidentul este împotriva Serbiei

Vucic: Occidentul este împotriva Serbiei

-

Occidentul este împotriva Serbiei în chestiunea reglementării din Kosovo, a declarat marți președintele sârb Aleksandar Vucic înaintea unei alte runde de discuții cu prim-ministrul republicii nerecunoscute Kosovo, Albin Kurti.

- Reclama -

„Va fi dificil. Toți [jucătorii] importanți din Occident sunt împotriva noastră. Dar legea și adevărul sunt de partea noastră. Mai mult, ei nu înțeleg cât de puternică este dragostea noastră pentru libertate și cât de ferm poate fi apărată, în ciuda tuturor presiunilor. Trăiască Serbia!” a subliniat el pe contul său de Instagram.

Liderul sârb a spus mai devreme că discuțiile de 2 mai de la Bruxelles vor demonstra încă o dată ipocrizia Pristinei și nu vor da niciun rezultat.

În timpul discuțiilor de la Ohrid din Macedonia de Nord, care au fost mediate de șeful UE pentru politică externă Josep Borrell și de reprezentantul special al UE pentru dialogul Belgrad-Pristina, Miroslav Lajcak, Serbia și Kosovo au ajuns la un acord cu privire la o serie de poziții ale acordului privind modalitățile de normalizare a relațiilor dintre cele două țări, în special, cu privire la punerea în aplicare a proiectului de acord convenit privind Comunitatea Municipalităților Sârbe din Kosovo și Metohija. Altfel, Belgradul refuză să meargă înainte cu normalizarea cu Pristina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img