spot_img
18.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăMehedințiVučić la Cladova (Kladovo) și Porțile de Fier I: Investiții în infrastructură,...

Vučić la Cladova (Kladovo) și Porțile de Fier I: Investiții în infrastructură, creșterea numărului de porturi pe Dunăre și modernizarea lor

-

În cadrul vizitei la Cladova (Kladovo), vis-a-vis de Drobeta-Turnu Severin, președintele Serbiei Aleksandar Vučić a vizitat lucrările la reconstruirea  șoselei naționale pe porțiunea Golo Brdo – Cladova în lungime de 34 de kilometri.

- Reclama -

În timpul discuțiilor cu muncitorii și reprezentanții autoguvernării locale, președintele a menționat că această porțiune este deosebit de importantă pentru cetățenii din această zonă a Serbiei.

Totodată, a primit informația că reconstruirea șoselei Zaječar – Negotin va fi terminată până pe 15 octombire.

Președintele l-a sunat apoi pe ministrul Finanțelor Siniša Mali, cu care a convenit ca până la finele anului să se asigure din buget încă 9 milioane de euro pentru reconstruirea drumurilor.

El a vizitat apoi hidrocentrala Porțile de Fier I și unitatea reconstruită cu utilaje hidromecanice, apoi ecluza reconstruită pentru nave la hidrocentrala Porțile de Fier I de o importanță deosebită pentru navigația pe Dunăre.

Președintele a anunțat totodată că în următorii ani vor fi mari investiții în acest domeniu, deoarece urmează ani de luptă pentru asigurarea echilibrului în producția de curent electric.

Coordonatoarea europeană pentru coridorul Rin-Dunăre, Ines Ajala Sender a declarat prin linkul video la fesitivitățile de deschidere a ecluzei modernizate la Porțile de Fiert I că Proiectul ”Poarta de Fier I” este o parte a încercărilor UE de avansare a traficului pe apă, menționând că UE formează cadrul legal pentru dezvoltarea transportului intermodal, iar una din priorități este creșterea numărului de porturi pe Dunăre și modernizarea lor.

Dirk Bekers, directorul Agenției Executive Europene pentru Climă, Infrastructură și Mediul Înconjurător a spus prin linkul video că prin transportul pe Dunăre Serbia se va conecta și colabora mai strâns cu celelalte țări din Balcani.

Șeful Delegației UE în Serbia, Sam Fabrizi a evidențiat că acest proiect are o mare valoare economică, deoarece Porțile de Fier reprezintă podoaba energeticii și tehnologiei sârbe.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...