spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeVucic acuză Germania și Occidentul de "descalificare morală"

Vucic acuză Germania și Occidentul de „descalificare morală”

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat de la sediul ONU din New York, unde se așteaptă ca la începutul lunii mai să se discute propunerea de rezoluție privind Srebrenica că nu este optimist că va putea preveni ca rezoluția să fie adoptată, dar că acest lucru nu îl va împiedica să continue să lupte.

Vučić continuă astăzi vizita la New York, iar ieri, la sediul ONU, s-a întâlnit cu reprezentanți ai statelor membre din Grupul Asia-Pacific, cu secretarul general al ONU António Guterres, președintele Adunării Generale a ONU Denis Frensis, cu consilierul special al ONU pentru prevenirea genocidului, reprezentantul permanent al Braziliei la ONU, precum și cu reprezentantul permanent al Chinei Zhang Jun și Mexicului.

- Advertisement -

Vučić a comunicat că Frensis l-a informat că Germania este cea mai angajată în adoptarea Rezoluției privind Srebrenica, precum și că țările care sponsorizează Rezoluția nu doresc nicio amânare a votului.

El a spus că decizia Adunării Generale a ONU nu este un act obligatoriu, ci o mare descalificare morală, adăugând că unii reprezentanți ai ONU au spus că este incredibil că un stat mic ca Serbia a reușit să se opună.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img