spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăAnalizeDe ce Brazilia este marele beneficiar al războaielor din Europa și Orientul...

De ce Brazilia este marele beneficiar al războaielor din Europa și Orientul Mijlociu

-

„De ce Brazilia este marele ‘beneficiar’ al războaielor din Europa și Orientul Mijlociu: ar putea fi o ‘superputere’ în câțiva ani?” se întreabă publicația spaniolă La Razon.

„Potrivit prognozelor, Brazilia s-ar putea număra printre cele zece mari puteri economice mondiale în 2050. În acel moment, ţara sud-americană ar depăși chiar Franța și Rusia, iar câțiva ani mai târziu, în 2075, ar fi înaintea Germaniei și Marii Britanii. Mai mult, s-ar consolida ca ‘superputere’ a Americii de Sud”. Estimările au fost făcute de Goldman Sachs, în raportul său Global Economy.

- Advertisement -

Unul dintre principalele puncte de luat în considerare în ceea ce privește această creștere are de-a face cu apartenența Braziliei la BRICS. „Acest bloc, care la un moment dat a fost format din Brazilia împreună cu Rusia, India, China și Africa de Sud, este astăzi format din alte teritorii precum Iran, Egipt, Etiopia, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, o expansiune cheie pentru stabilirea preţurilor internaţionale la petrol şi gaze”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img