spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăBasarabiaVoronin: Vom ataca rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională

Voronin: Vom ataca rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională

-

PCRM va ataca rezultatele alegerilor la Curtea Constituțională și va solicita ca președintele CEC, Iurie Ciocan, să fie tras la răspundere, a anunţat marţi într-o conferinţă de presă Vladimir Voronin, liderul comuniştilor, conform Unimedia. Declaraţia liderului comuniştilor vine la 36 de ore de la închiderea urnelor. Iniţial, Voronin spusese că PCRM recunoaşte rezultatul alegerilor. Reacţia sa vine după acuzaţiile aduse de Renato Usatîi şi Dodon care l-au acuzat de pact cu partidele pro-europene.

„Este o farsă fără precedent comportamentul CEC. Să nu execuţi decizia finală a Curţii de Apel, în care ţară poate să facă aşa ceva? CEC s-a făcut că nu observă încălcările  participării blocului electoral. De fapt, duminică noi nu am participat la alegeri, dar la un referendum în care am decis pe care dimensiune trebuie să se dezvolte R. Moldova. Noi nu credem că acest Parlament va fi funcțional și noi suntem predispuși ca în zilele următoare să luăm decizia și să ne pregătim pentru noile alegeri parlamentare”, a declarat Voronin.

- Advertisement -

Totodată, liderul comuniștilor exclude posibilitatea unei coaliții cu partidele pro-europene sau cu PSRM.„Noi încă nu am analizat această opțiune, dar din experiența precedentă, nu cred că este posibil așa ceva. Nu putem să ne unim cu acei care și-au bătut joc de țară. În așa situație este greu de găsit limbă comună. Dar cu socialiștii nici aritmetica nu se iese”, a precizat liderul PCRM.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img