spot_img
5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăActualitateVon der Leyen amenință Italia dacă naționaliștii câștigă alegerile

Von der Leyen amenință Italia dacă naționaliștii câștigă alegerile

-

Von der Leyen își lansează amenințarea la adresa Italiei destul de direct, după cum relatează declarația publicată de Ansa : „Vom vedea rezultatul votului în Italia, au fost și alegeri în Suedia. Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă, avem instrumente, ca în cazul Poloniei și al Ungariei”, scrie Gazeta Românească din Italia.

Ungaria a fost recent subiectul unor pedepse aplicate de Bruxelles, pentru că nu ar încălca sistematic „statul de drept”, iar Parlamentul European a decis că Ungaria „nu este o democraţie”. „Pedepsele” se referă la tăierea fondurilor europene.

- Advertisement -

Prin urmare, mesajul lui Von der Leyen către Italia nu poate fi interpretat altfel: dacă italienii nu votează „cum trebuie”, vor exista represalii. Faptul că președintele Comisiei UE nu folosește exact aceste cuvinte este complet irelevant: conceptul este practic incontestabil.

Matteo Salvini a reacționat: „Doamna îi reprezintă pe toți europenii, salariul ei este plătit de noi toți, a fost o amenințare dezgustătoare și arogantă.

- Advertisement -

Grupul parlamentar al Ligii prezintă o moțiune de cenzură. Duminică votează italienii, nu birocrații de la Bruxelles.” 

Europarlamentarii Lega, Marco Zanni, președintele grupului ID, și Marco Campomenosi au prezentat Comisiei Europene o întrebare cu privire la frazele pronunțate ieri de președinta CE Ursula von der Leyen la Universitatea Princeton cu referire la alegerile din Italia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img