spot_img
15.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăCriza migranților3 regiuni din Bulgaria sub stare de urgență din cauza migranților

3 regiuni din Bulgaria sub stare de urgență din cauza migranților

-

În trei regiuni din Bulgaria – Burgas, Haskovo şi Iambol, a fost decretată situaţie de urgenţă din cauza presiunii migratorii crescute. Scopul este evitarea pierderii de vieţi omeneşti, prevenirea daunelor aduse proprietăţii populaţiei şi economiei ţării, precum şi prevenirea unor consecinţe semnificative asupra mediului.

- Reclama -

Situaţia de urgenţă intră în vigoare din data de 23 septembrie şi este valabilă până pe 29 septembrie, ora 12:00. Anunţul a fost făcut de ministrul interimar de interne, Ivan Demerdjiev, care a explicat că în acest fel, se vor facilita procedurile de reparare urgentă a drumurilor forestiere care duc la frontiere. Potrivit lui Demerdjiev, 50% dintre echipamentele Poliţiei de Frontieră sunt compromise din cauza şanţurilor formate pe drumuri.

„Acest lucru îngreunează paza frontierei şi urmărirea migranţilor. Patrule comune ale Poliţiei de Frontieră şi lucrători forestieri vor monitoriza în acelaşi timp traficul ilegal de migranţi şi exploatările forestiere ilegale”, a anunţat ministrul interimar al agriculturii, Iavor Ghecev. Un raport al Ministerului de Interne de la Sofia indică faptul că de la începutul anului, până la data de 18 septembrie, 103.998 de migranţi au încercat să intre ilegal în Bulgaria din Turcia, ceea ce înseamnă de 3,4 ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În această săptămână, numărul migranţilor care au încercat să treacă graniţa este de 5.864 de persoane, iar săptămâna trecută 5.254 de persoane.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...