spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăEconomieVolkswagen vrea să intre în acționariatul producătorului auto rus GAZ

Volkswagen vrea să intre în acționariatul producătorului auto rus GAZ

-

Grupul auto german Volkswagen poartă discuții vizând preluarea unei participații la GAZ, un producător rus de autovehicule comerciale ușoare, au declarat vineri pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuțiilor.

Deocamdată nu este clar cât de mare este participația pe care Volkswagen ar dori să o dețină la GAZ și nici valoarea unei eventuale tranzacții. GAZ face parte din grupul Basic Element, care gestionează activele miliardarului rus Oleg Deripaska, și are deja un parteneriat cu Volkswagen.

Dacă discuțiile se vor concretiza într-o tranzacție, ar arăta că firmele occidentale continuă investițiile în Rusia, în pofida tensiunilor politice provocate de anexarea peninsulei Crimeea și de acuzațiile privind implicarea Rusiei în alegerile din străinătate.

Alți mari constructori auto au preluat deja participații la producători ruși de vehicule, un exemplu fiind Renault-Nissan care deține pachetul majoritar de acțiuni la Avtovaz, cel mai mare constructor auto din Rusia, în timp ce grupul german Daimler deține o participație la producătorul rus de camioane Kamaz.

Volkswagen este deja un investitor important în Rusia, după ce a investit 1,75 miliarde de euro în operațiunile sale de pe această piață. Constructorul german are o uzină de asamblare de vehicule și o uzină pentru producția de motoare la Kaluga, 150 de kilometri sud de Moscova. Potrivit actualului acord de parteneriat convenit de Volkswagen cu GAZ, firma rusă produce autoturisme mărcile VW și Skoda, în timp ce Volkswagen furnizează motoare diesel de 2.0 litri pentru vehiculele comerciale ușoare produse de GAZ.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img