spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalizeVISE NĂRUITE/OMV anunță că abia peste 5 ani ar putea scoate gaze...

VISE NĂRUITE/OMV anunță că abia peste 5 ani ar putea scoate gaze din Marea Neagră

-

Proiectul Neptun Deep din Marea Neagră joacă un rol central în strategia grupului austriac OMV, a declarat vineri directorul general, Alfred Stern, într-un interviu pentru agenţia de presă APA. Potrivit lui Stern, compania OMV Petrom lucrează la acest proiect de mai mulţi ani şi recent a fost amendată Legea offshore, scrie Agerpres.

- Reclama -

„Principalul aspect este regimul fiscal pentru producţia offshore de petrol şi gaze în Marea Neagră. Acest lucru este important pentru ca proiectul să fie unul viabil economic”, a spus Alfred Stern.

În prezent, actul normativ privind amendarea Legii offshore a fost trimis spre analiză Parlamentului. După ce legea va intra în vigoare, va dura între 9 şi 12 luni pentru luarea unei decizii finale de investiţii. Şeful OMV estimează că va fi nevoie de un volum de investiţii de „mai puţin de două miliarde de euro”.

Abia patru ani mai târziu va putea demara producţia de gaze în Marea Neagră. Alfred Stern a explicat că în viitor Austria nu va putea să înlocuiască gazele ruseşti cu viitoarea producţie din Marea Neagră pentru că acest gaze vor fi necesare în primul rând în România şi Europa de Sud-Est.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img