spot_img
17.9 C
București
luni, martie 20, 2023
AcasăAnalizeMinisterul German al Economiei anunță companiile energetice europene că s-a găsit soluția...

Ministerul German al Economiei anunță companiile energetice europene că s-a găsit soluția pentru a plăti Rusiei gazele așa cum dorește

-

Companiile energetice europene pot deschide conturi speciale de tip ”K” la Gazprombank pentru a plăti gazele provenite din Rusia în euro sau dolari, valută care va fi ulterior convertită în ruble. Astfel, sancţiunile Uniunii Europene nu vor fi încălcate în cazul în care companiile declară că au fost îndeplinite obligaţiile contractuale de plată în euro sau dolari, potrivit Ministerului german al Economiei, relatează Reuters conform news.ro.

- Reclama -

Decretul Moscovei precizează că Gazprombank va deschide conturi speciale de tip ”K” pentru plăţile pentru gaze ale cumpărătorilor străini. O companie din Uniunea Europeană ar transfera valută străină într-un astfel de cont, iar apoi o bancă rusă ar converti valuta în ruble şi ar transfera ruble într-un alt cont ”K”, care aparţine gigantului energetic rus Gazprom.

”Există reguli europene privind modalităţile de plată care formează cadrul pentru noi şi la care aderăm”, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Germania într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

”Conform acestor reguli, contul K, în care se face plata în euro/dolari, nu încalcă sancţiunile în cazul în care companiile declară că au fost îndeplinite contracte cu plata în euro sau dolari”.

O sursă guvernamentală a spus că este irelevant în ce ţară este deschis contul K atât timp cât banca în cauză nu se află pe nicio listă de sancţiuni.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img