Virusul Zika la 25 de km de București

0
682

Un nou caz de infectare cu boala Zika a fost descoperit în comuna Brănești, județul Ilfov, la 25 de kilometri de București. Anunțul a fost făcut pe facebook de secretara unui liceu din localitate.

Va aduc la cunoștința ca este caz de boala Zika in Branesti al 2 le-a caz in România.. Foarte mare grija fără autan sa nu ieșim din casa, in seara asta la ora10 se va da cu soluție puternica in Brănești, sa ținem geamurile închise si o săptămana sanu mâncam ce avem prin curte roșii mere etc. Mai ales copiilor, Autan, a scris pe facebook Maria Șerbănescu, secretara liceului Traian Lălescu din Brănești.

Un copil de 10 ani a fost diagnosticat marți cu Zika. Nu se știe încă dacă acest caz are legătură cu Brănești.

Virusul Zika poate provoca o mare varietate de simptome incluzând erupții cutanate, dureri articulare și musculare, dar de cele mai multe ori infecția trece neobservată. Vigilența este mai mare pentru femeile gravide sau care doresc să rămână însărcinate, deoarece virusul poate provoca malformații congenitale, cum ar fi microcefalia fetală manifestată printr-o dezvoltare insuficientă a creierului, precum și sindromul neurologic Guillain-Barré (GBS) .

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se așteaptă la o răspândire „explozivă” în cele două Americi, cu trei până la patru milioane de cazuri în acest an. În Brazilia, au fost deja identificate 1,5 milioane de cazuri, amintește AFP.