Home Analize Virgil Musta, 26 septembrie: Prezența la vot nu va reprezenta un risc...

Virgil Musta, 26 septembrie: Prezența la vot nu va reprezenta un risc de contaminare. Virgil Musta, 4 octombrie: Terapia Intensivă este plină. Suntem la pragul între viaţă şi moarte

0

”Duminică este un alt moment important pentru noi toți, un moment de responsabilitate (eu așa l-am considerat întotdeauna) prin care contribuim la direcția pe care ne dorim să meargă lucrurile în localitățile noastre în următorii 4 ani. De aceea, recomandarea mea este să mergeți la vot, pentru că ține de fiecare dintre noi să ne implicăm activ, nu doar să comentăm de pe margine, iar tot ce ține de comunitatea noastră, ne privește direct pe fiecare. Nu pot însă să nu leg responsabilitatea votului de responsabilitatea respectării măsurilor de prevenție despre care am tot vorbit, în special purtarea măștii, spălatul pe mâini și păstrarea distanței minime. Autoritățile vor stabili măsurile concrete la fața locului, iar dacă și noi respectăm cele de mai jos, prezența la vot nu va reprezenta un risc de contaminare”, spunea pe 26 septembrie doctorul Virgil Musta.

Şeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a lansat, duminică, 4 octombrie, un nou apel la vigilenţă şi protejare împotriva virusului SARS-CoV-2, în condiţiile în care secţia ATI a spitalului este deja plină şi nu mai pot fi internaţi pacienţi care ar veni cu o formă gravă a bolii.

Avertizarea medicului vine după ce, în această săptămână, în Timişoara, numărul noilor confirmaţi zilnic cu COVID-19 a crescut permanent, ajungându-se de la sub 50 de noi cazuri confirmate până marţi, la 99, raportaţi sâmbătă.

„Accentuez de fiecare dată că important este să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea ca peste o zi – două să fii bolnav, să ai nevoie de internare şi să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă şi nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poţi auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esenţiale nu le poţi da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă şi se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratată. Suntem la pragul între viaţă şi moarte şi trebuie să înţelegem acest lucru şi să fim foarte responsabili”, a transmis Virgil Musta, pe pagina de Facebook.

Ad

Exit mobile version