spot_img
26.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriVioleta de la Muncă, ilegal la PNL

Violeta de la Muncă, ilegal la PNL

-

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics.ro

O bombă cu potențiale efecte politice letale a căzut azi, după ce în spațiul public s-a difuzat o informație din 3 iulie rămasă, inexplicabil, neștiută pînă acum. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a publicat, astfel, decizia Justiției prin care s-a stabilit că actuala conducere a PNL București a fost instalată ilegal, ceea ce va conduce în mod cert la anularea alegerilor din februarie 2020. O decizie, foarte probabil, în premieră post-decembristă absolută.

Reamintim pe scurt: anul trecut, imediat după alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a cerut înlocuirea conducerilor organizațiilor din București din cauza scorului slab scos în capitală. Pe 3 iunie, liderii celor șapte organizații, cu Cristian Bușoi în frunte, și-au prezentat demisiile din funcții. În mod normal, din acel moment, conducerile ar fi revenit, ca interimari, adjuncților șefilor de filiale, numai că pe 15 iunie, cîteva zile mai tîrziu, conducerea centrală a PNL a decis să dizolve, efectiv, toate birourile din conducere din cele șapte organizații, iar pe 12 august aceeași conducere centrală numește ca interimari o serie de apropiați ai lui Orban, în frunte cu Violeta Alexandru, președinte pe București, Sebastian Burduja (Sector 1), Monica Anisie (Sector 2), Antonel Tănase (sector 3), Pavel Popescu (Sector 4), Cristian Băcanu (Sector 5) şi Ciprian Ciucu (Sector 6).
Menționăm că statutul PNL prevede că birourile de conducere ale organizațiilor pot fi dizolvate ”în cazul încălcării grave a hotărîrilor sau deciziilor partidului, cu votul a 2/3 din membrii BPN” ceea ce ar putea ridica semne de întrebare asupra deciziei de dizolvare însăși, dat fiind că un scor slab în alegeri, oricît de păgubos, nu reprezintă, totuși, un act de indisciplină. Chiar și așa, statutul nu prevede dreptul BPN de a numi în conducerea organizațiilor, ca interimari, pe cine are chef. Alegerile în București au avut loc abia în luna februarie anul acesta și, ce surpriză, au fost toate cîștigate de interimarii numiți de Orban.

Deciziile luate în iunie și august de către BPN au fost atacate în instanță de membri revoltați, iar pe 3 iulie anul acesta a căzut, cum spuneam, bomba: Justiția a anulat ambele decizii.

”Anulează Decizia nr. 15/03.06.2019 şi Decizia nr. 18/12.08.2019 emise de Biroul Politic Naţional al PNL. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi 03.07.2020. Document: Hotarâre 25/DEC/P/2020”.

Decizia nu e definitivă, doar că, din informațiile noastre, autorii plîngerilor ar putea solicita judecătorilor o ordonanță de suspendare efectivă a celor două decizii ale BPN, pînă la recurs, și ar putea, de asemenea, să conteste pe aceasă bază alegerile din februarie, ceea ce ar putea lăsa conducerea PNL București, inclusiv de la sectoare, fără dreptul de semnătură a listelor de candidați la locale.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...