Vine diaspora acasă în număr mare și în Harghita: Consiliul Județean anunță că a pus la punct un sistem pentru transportul din vama Borș

0
105

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a anunţat, marţi seara, că a pus la punct un sistem prin care se asigură transportul persoanelor din judeţ care ajung în vama Borş şi doresc să vină acasă.

„Consiliul Judeţean Harghita a luat măsurile necesare pentru a veni în sprijinul persoanelor care se află în vama Borş şi doresc să ajungă acasă. Prin completarea unui formular, începând de azi aceste persoane pot solicita transportul de la punctul de trecere a frontierei dinspre Ungaria, de la Borş. Transportul se realizează de către o firmă care dispune de toate autorizaţiile necesare în acest sens. Aceste măsuri au fost luate ca urmare a numărului mare de persoane care au solicitat transport”, a precizat Consiliul Judeţean, într-un comunicat de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a menţionat în comunicat că aceste măsuri doresc să vină în sprijinul acelor persoane care au motive întemeiate să se întoarcă acasă, cum ar fi problemele de sănătate, îndatoririle profesionale sau diferite aspecte referitoare la familie.

Totodată, preşedintele CJ a făcut un apel către cei care nu se confruntă cu dificultăţi care să îi oblige să se întoarcă în ţară să nu pornească la drum.

Cei care doresc să beneficieze de acest serviciu trebuie să completeze un chestionar, disponibil la adresa https://judetulharghita.ro/corona/formular-de-solicitare.html, unde trebuie să ofere informaţii cu privire la locul de unde vin, tipul de activitate desfăşurat în ţara de unde se întorc, datele unei persoane care poate confirma cele declarate de solicitantul transportului.

„Pentru a beneficia de transport persoana va completa acest formular cu minimum 36 de ore înainte de momentul în care îşi preconizează sosirea la Borş. Este de dorit ca într-un microbuz, din motive de siguranţă a sănătăţii, să fie transportaţi, spre exemplu, membrii unei singure familii, respectiv persoanele care s-au deplasat împreună la punctul de trecere a frontierei. Costul total al transportului este de 1.080 RON, pentru un microbuz de şase persoane. Această sumă se împarte la numărul de persoane care se deplasează în aceeaşi maşină. În cazul în care transportul este solicitat de o singură persoană, costurile se ridică la suma de 950 lei”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, Borboly Csaba a precizat că, în cazul în care persoanele care solicită transport nu pot să achite contravaloarea transportului, se caută soluţii de rezolvare a problemei, împreună cu primăriile din judeţ.