spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán: Sub conducerea lui Manfred Weber, la Bruxelles a fost creată...

Viktor Orbán: Sub conducerea lui Manfred Weber, la Bruxelles a fost creată o coaliţie pro război, pro migraţie şi anti economie

-

Sub conducerea lui Manfred Weber, la Bruxelles a fost creată o coaliţie pro război, pro migraţie şi anti economie, a declarat ministrul ungar Viktor Orbán, vineri, în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria”, de pe postul public de radio Kossuth, unde a intrat în direct din Berlin.

- Reclama -

Viktor Orbán a spus că pentru Ungaria este o problemă crucială ca economia mondială să rămână deschisă. Dacă poate conta doar pe piaţa economică a celor zece milioane de maghiari, Ungaria nu poate trăi la nivelul său actual de trai, a spus premierul, subliniind că ar fi tragic „să ne izolăm faţă restul lumii”.

- Advertisement -

Şeful de guvern a subliniat că în dorinţa unei economii mondiale deschise, un aliat al Ungariei este şi Germania, care este o ţară în care se produce mult, aşadar produsele trebuie vândute în lume.

Prim-ministrul a subliniat că industria germană trece printr-o transformare; întrebarea este dacă în această schimbare tehnologică vor avea loc şi maghiarii, „iar răspunsul este că da, vor avea”, întrucât germanii realizează o parte considerabilă a acestor dezvoltări în Ungaria, creând mii şi mii de noi locuri de muncă şi participând la formarea de ingineri şi de muncitori calificaţi.

- Advertisement -

Trebuie să confirm asta mai întâi cu cancelarul, a spus Orbán cu privire la întâlnirea cu partenerul său german, programată să aibă loc în cursul zilei.

„Cooperarea economică dintre Germania şi Ungaria trebuie reconfirmată cu fiecare dintre cancelarii germani”, a declarat politicianul maghiar. Obiectivul principal îl reprezintă garantarea participării Ungariei la dezvoltarea economică a Germaniei, a spus Orbán.

Premierul maghiar a menţionat că, din moment ce Ungaria va prelua preşedinţia UE de la 1 iulie, vor discuta cu cancelarul Olaf Scholz şi despre „probleme europene majore”, trecând în revistă „ce probleme va pune Ungaria pe masă şi cât de departe vrea să ajungă cu rezolvarea lor”. Ca exemplu, şeful guvernului de la Budapesta a menţionat apartenenţa Serbiei la UE, reducerea impozitelor, sprijinul acordat familiilor şi îmbunătăţirea competitivităţii economiei europene.

Viktor Orbán a subliniat că la reuniunea informală a şefilor de stat şi de guvern din UE, organizată în această săptămână, partidele de stânga au anunţat că au ajuns la un acord între ele, iar Partidul Popular European (PPE), care se autointitulează ca fiind de dreapta, dar care în cazul alianţelor se deplasează mereu către stânga, a aderat stângii.

Coaliţia formată a convenit asupra unui program care pentru Ungaria nu este benefic şi care diferă de gândirea poporului maghiar. Aceasta este o coaliţie pro război; s-au unit cei care doresc să continue – şi pe deasupra, într-un ritm accelerat – să ducă Europa în război, a relatat politicianul ungar.

Viktor Orbán a adăugat că în Germania are loc o militarizare serioasă, inimaginabil de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Cel de-al doilea program al coaliţiei este pro migraţie, ei sunt executorii planului Soros, a afirmat premierul Ungariei. György Soros a scris, deja în 2015, că în Europa trebuie aduşi în fiecare an un milion de migranţi, şi că este bucuros să acorde europenilor împrumuturi pentru a finanţa asta, a adăugat prim-ministrul.

În Europa are loc o schimbare a populaţiei, numărul oamenilor albi, creştini, europeni este în scădere, iar numărul migranţilor este în creştere, numărul persoanelor care aparţin comunităţii musulmane este în creştere radicală, a avertizat şeful guvernului de la Budapesta.

În ceea ce priveşte competitivitatea, coaliţia este „de partea creşterilor de taxe, aşadar nu este favorabilă pieţei”, ceea ce nu este benefic pentru economia europeană, a spus Orbán. A fost creată o coaliţie pro război, pro migraţie şi anti economie, a conchis oficialul maghiar.

Viktor Orbán a subliniat că în loc să reprezinte democraţia tradiţională, moderată, conservatoare şi creştină, PPE îşi tot duce alegătorii spre stânga, motiv pentru care în Europa se creează o majoritate de stânga, nu una de dreapta.

Premierul a evaluat alegerile pentru Parlamentul European şi a explicat că în ultima vreme, PPE a adunat alegere după alegere sprijinul alegătorilor moderaţi, de dreapta, însă în loc să formeze o coaliţie la dreapta, se îndepărtează şi formează o coaliţie către stânga, adică „fură şi deplasează” alegătorii dinspre dreapta către stânga.

Viktor Orbán a subliniat că din moment ce organizarea alegerilor europene nu a avut loc pe un fundament naţional, guvernele care nu sunt de dreapta au devenit mai slabe sau au fost zdruncinate în aproape toate ţările europene. Ca exemplu, premierul ungar a menţionat rezultatele alegerilor din Belgia şi Franţa.

Deplasarea către dreapta există, însă toate acestea nu au avut ca rezultat schimbarea puterii, pentru că PPE îşi deplasează mereu alegătorii către stânga, motiv pentru care în Europa se creează o majoritate de stânga, nu una de dreapta, a subliniat Orbán.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img