spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeViktor Orbán: Stânga din Ucraina “vrea să asculte de preşedintele ucrainean”. Nu este războiul...

Viktor Orbán: Stânga din Ucraina “vrea să asculte de preşedintele ucrainean”. Nu este războiul nostru, noi nu avem nimic de câştigat, însă putem pierde totul

-

Niciodată în ultimii 30 de ani, alegerile din Ungaria nu au mai avut o miză atât de mare, a subliniat premierul Viktor Orbán, vineri dimineaţă, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa, Ungaria!”, difuzată de postul public ungar Radio Kossuth.

- Reclama -

Şeful guvernului de la Budapesta a declarat că important este viitorul ţării, “iar acesta depinde de chestiunea războiului şi a păcii: trebuie să împiedicăm să fim atraşi în acest război”. Acesta nu este războiul nostru, iar dacă vrem ca ţara să se dezvolte, avem nevoie de pace, a spus Orbán, în legătură cu războiul din Ucraina.

Viktor Orbán le-a transmis tuturor ascultătorilor postului “să conştientizeze gravitatea situaţiei, să realizeze care sunt ororile războiului şi consecinţele pe care acesta l-ar putea avea asupra Ungariei”. Să ne apărăm ţara, să apărăm Ungaria, să votăm pentru pace, a spus prim-ministrul. 

“Trebuie să înţelegem eforturile preşedintelui Ucrainei, deoarece ţara sa are mari probleme”, iar el speră că modul în care va putea ieşi din această situaţie dificilă este acela de a implica şi pe alţii în război, a explicat politicianul ungar. “La urma urmei, el urmăreşte interesele Ucrainei şi încearcă să ajute propria sa ţară, nici nu am nimic de obiectat în acest sens”, a spus Orbán.

Premierul a subliniat că dispute au loc cu stânga din Ungaria, care “vrea să asculte de preşedintele ucrainean”.

Viktor Orbán a declarat că acest război nu este războiul nostru, noi nu avem nimic de câştigat, însă putem pierde totul. “Întrebarea este dacă va funcţiona sau nu economia maghiară”, a adăugat el. Condamnăm atacul rusesc, dar nu îi putem ajuta pe ucraineni distrugându-ne pe noi înşine, a mai spus premierul.

Prim-ministrul Ungariei a mai spus că există state cu o istorie care a făcut ca acestea să nu deţină capacităţi de recepţie şi transport care să le permită să nu importe petrol şi gaze din Rusia. “Aici nu este vorba despre faptul că seara vom îmbrăca un pulovăr mai gros şi vom reduce puţin căldura” sau că vom plăti câţiva forinţi în plus pentru gaze, ci de faptul că dacă nu vine energie din Rusia, în Ungaria nu va exista energie, a punctat Viktor Orbán.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img