spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeViktor Orbán mută cu statele turcice

Viktor Orbán mută cu statele turcice

-

Premierul ungar Viktor Orbán călătoreşte miercuri la Samarkand, în Uzbekistan, pentru a participa la cel de-al nouălea summit al Organizaţiei Statelor Turcice; prim-ministrul va purta şi negocieri bilaterale cu liderii statelor turcice, a transmis informat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului, către agenţia ungară de pentru MTI.

- Reclama -

Prim-ministrul maghiar va fi însoţit în călătoria sa de ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, de ministrul dezvoltării economiei, Márton Nagy, de directorul său politic, Balázs Orbán, respectiv aproape 60 de oameni de afaceri maghiari care vor participa la programele forumului de afaceri Uzbekistan-Ungaria din Samarkand.

Membrii Organizaţiei Statelor Turcice sunt Turcia, Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, Azerbaidjan. Ungaria şi Turkmenistan s-au alăturat organizaţiei în calitate de observatori.

Ofiţerul de presă a relatat că în plus faţă de problemele politice internaţionale actuale, la întâlnirea de la Samarkand vor fi discutate şi subiecte economice şi comerciale, respectiv unele legate de transporturi.

Viktor Orbán va purta şi negocieri bilaterale separate cu partenerii săi turcici, astfel că este de aşteptat ca în zilele următoare să poarte discuţii cu Kazim-Zomart Tokayev, preşedintele Kazahstanului, Sadir Dzaparov, preşedintele Kârgâzstanului, Savkat Mirziyoyev, preşedintele Uzbekistanului şi Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a specificat Bertalan Havasi.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img