spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeSecretarul Consiliului de Securitate al Rusiei: Serviciile secrete occidentale au jucat un...

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei: Serviciile secrete occidentale au jucat un rol cheie în organizarea tulburărilor de masă din Iran

-

Serviciile secrete occidentale au jucat un rol cheie în organizarea tulburărilor de masă din Iran. Astfel de acțiuni reprezintă o interferență totală în afacerile unei alte țări, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolay Patrushev, în timpul consultărilor de securitate ruso-iraniene de miercuri.

- Reclama -

„Remarcăm rolul cheie al serviciilor secrete occidentale în organizarea revoltelor în masă în Iran și răspândirea ulterioară a dezinformării despre situația din țară prin intermediul mass-media occidentale în limba persană aflată sub controlul lor. Vedem aceasta ca o interferență deschisă în afacerile interne ale un stat suveran”, a spus Patrushev, citat de ziarul Rossiyskaya Gazeta.

Iranul a cunoscut mai bine de o lună de neliniște neîncetată care a început după înmormântarea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a murit pe 16 septembrie. Potrivit versiunii oficiale, poliția a reținut-o pe Amini pentru că i-a purtat necorespunzător basma. În timpul interogatoriului, ea a suferit un infarct din care a murit. Pe 7 octombrie, Organizația Națională de Medicină Legală din Iran a lansat o declarație oficială cu privire la cauzele morții fetei, în care afirmă că aceasta nu a suferit răni.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img