spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán la reuniunea conservatorilor americani: Progresiştii de astăzi încearcă să separe...

Viktor Orbán la reuniunea conservatorilor americani: Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine Trebuie să recâștigam controlul instituțiilor de la Bruxelles și Washington

-

Premierul ungar, Viktor Orban, i-a invitat pe conservatorii americani, joi, în cursul unei vizite în Texas, să-şi „unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o ducă împotriva „progresiştilor de stânga”, notează AFP conform Agerpres.

„Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a lansat liderul naţionalist, invitat la marele eveniment al conservatorilor americani de la Dallas, unde urma să vorbească şi Donald Trump.

- Advertisement -

„Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat Viktor Orban, adăugând că „ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că unele state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”.

În aplauzele zgomotoase ale celor prezenţi, liderul în vârstă de 59 de ani a insistat asupra necesităţii „de a recâştiga controlului asupra instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri americane de la jumătatea mandatului, în noiembrie.

- Advertisement -

„Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a lansat liderul, invitându-i pe conservatori „să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui „război cultural”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img