spot_img
21.4 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExterneViktor Orban îl îl acuză pe Soros: E în spatele migranților, vrea...

Viktor Orban îl îl acuză pe Soros: E în spatele migranților, vrea să submineze Europa

-

Premierul ungar, Viktor Orban, l-a acuzat pe miliardarul american de origine maghiară George Soros că este un membru proeminent al unui cerc de „activişti” care încearcă să submineze statele europene prin sprijinirea refugiaţilor care vin în Europa, relatează Bloomberg în pagina online, transmite Mediafax.

- Reclama -

„Numele său este probabil cel mai bun exemplu al celor care susţin tot ce slăbeşte statele, susţin tot ce schimbă stilul de viaţă tradiţional european”, a declarat Orban într-un interviu pentru postul public de radio Kossuth.

„Aceşti activişti care susţin imigranţii în mod necugetat devin parte a acestor reţele internaţionale de trafic de persoane”, a adăugat premierul ungar.

Organizaţiile pentru drepturile omului l-au criticat pe Orban pentru că a construit un gard din sârmă ghimpată la frontieră, a înăsprit legislaţia privind azilul şi şi-a mărit cota de popularitate prin retorica antiimigraţie.

Soros, care s-a născut în Ungaria şi este unul dintre cei mai mari filantropi din estul Europei prin intermediul fundaţiilor şi universităţii sale, sprijină organizaţiile care oferă asistenţă juridică solicitanţilor de azil.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...