spot_img
-1.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022
AcasăAnalizeViktor Orbán: Există multe motive pentru care economia bubuie, dar este important...

Viktor Orbán: Există multe motive pentru care economia bubuie, dar este important să nu permitem “demontarea sistemului economic maghiar, care a fost construit cu eforturi şi care acum funcţionează”. În următoarele decenii, în competiţia dintre naţiuni vor fi decisivi factorii emoţionali, iar acolo unde angajamentul faţă de patrie şi comunitate este mai puternic, vor fi realizate lucruri mai multe şi mai bune

-

Sistemul fiscal din Ungaria trebuie apărat, pentru că doar în urma acestuia sunt disponibile fondurile necesare pentru dezvoltare, a declarat premierul ungar Viktor Orbán în oraşul maghiar Siófok.

În discursul pe care l-a susţinut în cadrul Conferinţei “Ungaria Activă”, prim-ministrul a subliniat că pentru a avea parte de dezvoltare este nevoie de o economie care să bubuie, şi care să nu absoarbă, ci să producă bani.

Există multe motive pentru care economia bubuie, dar este important să nu permitem “demontarea sistemului economic maghiar, care a fost construit cu eforturi şi care acum funcţionează”, a spus.

În centrul acestui sistem economic se află sistemul fiscal; dacă sistemul acesta ar fi diferit, performanţa economiei Ungariei s-ar reduce semnificativ şi ar scădea şi resursele disponibile pentru dezvoltare, a explicat Orbán.

Premierul a explicat că s-au făcut multe în ultimii 12 ani, dar mai ales, în ultimii 2 ani, de când funcţionează comisia guvernamentală responsabilă de “Ungaria Activă”.

Dacă este să privim perioada de după 1945 a istoriei politice din Ungaria, acesta a fost un domeniu de care nu s-a ocupat nimeni, pentru că politica este, în permanenţă, în căutarea unor lucruri mari şi neglijează lucrurile mărunte care fac ca viaţa de zi cu zi să fie mai uşoară, mai plăcută, a subliniat Viktor Orbán.

Prim-ministrul a spus: dacă există ONG-uri, există şi aşteptări faţă de politic, respectiv puncte de vedere clare, iar dacă există un canal care să rezume toate aceste propuneri, se poate ca acestea să devină cu uşurinţă decizii guvernamentale.

Viktor Orbán a vorbit şi despre faptul că cea care decide viitorul naţiunilor este măsura iubirii pe care o comunitate o poartă pentru ţara. La baza patriotismului se află două feluri de cunoaştere: cunoaşterea ţării şi cunoaşterea naţiunii.

Întărirea acestora va creşte patriotismul, iar în următorii 10-20 de ani, acest lucru va fi determinant pentru măsura în care maghiarii vor fi câştigătorii competiţiei dintre naţiuni, a adăugat Orbán.

Şeful guvernului de la Budapesta a spus că acest lucru este cel puţin la fel de important ca banii şi puterea economică – sau chiar mai important decât acestea. “Asta va decide viitorul”, a afirmat.

În următoarele decenii, în competiţia dintre naţiuni vor fi decisivi factorii emoţionali, iar acolo unde angajamentul faţă de patrie şi comunitate este mai puternic, vor fi realizate lucruri mai multe şi mai bune, a spus.

Importanţa acestui mod de gândire nu poate fi subestimată, deoarece emoţiile necesare răsturnării comunismului au fost declanşate, în mare măsură, tot de de patriotism, a subliniat Viktor Orbán.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială