8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăAnalizeViktor Orbán: Comisia Europeană trebuie să suspende toate procedurile de încălcare a...

Viktor Orbán: Comisia Europeană trebuie să suspende toate procedurile de încălcare a dreptului comunitar care subminează măsurile statelor membre de a proteja integritatea teritorială și națională și securitatea cetățenilor săi

-

Comisia Europeană trebuie să suspende toate procedurile de încălcare a dreptului comunitar care subminează măsurile statelor membre de a proteja integritatea teritorială și națională și securitatea cetățenilor săi, a scris premierul maghiarViktor Orbán într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene. Orbán a subliniat că acum trebuie să ne confruntăm cu noi realități. Economiile se luptă și presiunile migratorii cresc nu numai în sud, ci și la granițele de est.

Într-o scrisoare către Ursula von der Leyen, pusă luni la dispoziția MTI de Bertalan Havasi, șeful Biroului de presă al prim-ministrului, șeful guvernului a evidențiat:situația de la granițele de est ale Uniunii Europene și discuțiile dintre Comisie și Ungaria au lăsat câteva întrebări cheie fără răspuns.

În consecință, în această situație, cadrul legal actual trebuie adaptat la realitate și „Statele membre nu pot fi trase la răspundere sau sancționate pentru aplicarea unor soluții viabile, dar proporționale, la provocările cu care ne confruntăm cu toții”, a subliniat el.

El a reamintit că concluziile Consiliului European din 21-22 octombrie 2021 au decis în unanimitate că este nevoie de acțiuni urgente pentru a aborda presiunile migratorii recente și a solicitat comitetului să propună modificările necesare ale cadrului juridic al Uniunii Europene și să ofere sprijin financiar adecvat.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]