spot_img
-1.8 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăAnalizeSCANDAL ÎN PNL: Lista de miniștri a trecut cu doar 2 voturi....

SCANDAL ÎN PNL: Lista de miniștri a trecut cu doar 2 voturi. Cel puțin 4 grupări se bat

-

Surse din PNL au declarat pentru Europa Liberă că votul din Biroul Politic Național a fost unul extrem de strâns. Mai mulți lideri de organizații au cerut ca miniștrii să fie votați uninominal, dar s-au opus prim-vicepreședinții. Potrivit surselor citate, au existat 27 de voturi pentru, 21 împotrivă și 4 abțineri. Astfel, dacă existau încă două voturi, lista de miniștri nu ar fi trecut și ar fi existat probleme și pentru alianța cu PSD.

CE SUSȚINE RADIO EUROPA LIBERĂ:

Ilie Bolojan, Dan Motreanu, dar și alți șefi de organizații au decis să nu participe la ședința Biroului Politic Național, convocată pentru luni dimineață la Vila Lac. Gestul acestora arată ruptura care există între taberele din PNL și faptul că nu toți liderii de organizații acceptă guvernarea alături de PSD. Ședința a avut loc cu doar câteva ore înaintea consultărilor de la Palatul Cotroceni.

În partid, se pot identica în acest moment cel puțin patru grupări. Echipa câștigătoare s-a divizat și ea după începerea negocierilor cu PSD. Gruparea ardeleană, în jurul lui Emil Boc și Lucian Bode, susține guvernarea alături de social-democrați cu Nicolae Ciucă ca premier. Ei au fost cei care au condus negocierile cu social-democrații și au pledat pentru formarea acestei construcții, care a primit și girul lui Klaus Iohannis, potrivit unor surse din partid.

Florin Cîțu și Dan Vîlceanu au rămas în minoritate după Congresul din 25 septembrie. Cei patru prim-vicepreședinți – Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur și Lucian Bode i-au cerut președintelui PNL să facă un pas în lateral și să-l lase pe Nicolae Ciucă să conducă Palatul Victoria. Mai mult, lui Cîțu nu i s-a permis să rămână nici măcar ministru de Finanțe, poziție revendicată de PSD. În aceste condiții, liderul PNL a fost mai mult absent în timpul negocierilor pentru formarea noului Guvern. Potrivit deciziei Biroului Executiv, discuțiile au fost conduse din partea PNL de Nicolae Ciucă.

Singura soluție pentru Florin Cîțu este să primească funcția de președinte al Senatului. Deși poziția nu îi oferă relevanța dorită, îl menține în zona decizională din Parlament.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...