spot_img
2.4 C
București
joi, decembrie 19, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán: Când la Washington democraţii se află la putere, noi ne...

Viktor Orbán: Când la Washington democraţii se află la putere, noi ne retragem în adăposturi. Ei vor mereu să ne schimbe, la fel ca politicienii de la Bruxelles. Ei vor să ne impună cum să gestionăm migraţia şi cum să ne educăm copiii. Aceasta este lipsă de respect

-

Prim-ministrul ungar a declarat că Europa trebuie să fie capabilă să se apere singură. „Soluţia ar fi un NATO european. Încă din anul 2012 am propus acest lucru”, a amintit Viktor Orbán.

- Reclama -

În ce priveşte instaurarea păcii, acesta a afirmat că “pacea porneşte din inimă, trebuie să ajungă la cap, care apoi dirijează mâna”.

- Advertisement -

“Occidentul şi-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o cauză. Principiile sale filozofice sunt limitate în spaţiu. Acesta este un fenomen nou”, a atras atenţia premierul.

Ca răspuns la întrebarea reporterului despre ce trebuie să se întâmple în Statele Unite şi dacă politica se poate schimba, Viktor Orbán a declarat că experienţa ungară este foarte clară. “Când la Washington democraţii se află la putere, noi ne retragem în adăposturi. Ei vor mereu să ne schimbe, la fel ca politicienii de la Bruxelles. Ei vor să ne impună cum să gestionăm migraţia şi cum să ne educăm copiii. Aceasta este lipsă de respect”, a precizat şeful guvernului de la Budapesta.

- Advertisement -

Acesta a mai adăugat: “Suntem o ţară de succes şi ne facem treaba pentru Europa. Suntem apărătorii cetăţilor de la periferia continentului. Această muncă nu este recunoscută. De aceea, aşteptăm ca prietenii noştri republicani să revină la putere”.

Viktor Orbán a declarat că Donald Trump nu este ultima speranţă din lume pentru pace, “dar este o speranţă”. În opinia premierului ungar, Donald Trump ar reuşi să facă pace, “probabil în câteva săptămâni”.

Premierul a răspuns în continuare la afirmaţia interlocutorului său, potrivit căreia “globalizarea şi comerţul liber au o nouă evanghelie pentru predicatorii care se întâlnesc în fiecare an la Forumul Economic Mondial de la Davos”. Viktor Orbán a remarcat că “reinstaurarea globalizării “, în care “noi suntem cei buni, iar ei sunt cei răi”, reprezintă o ameninţare serioasă pentru Ungaria. “Suntem o ţară orientată spre export. 85% din produsul nostru intern brut provine din exporturi. Avem legături culturale şi economice importante cu Estul. Reinstaurarea ar fi dezastruoasă pentru Ungaria. Dar cred că ar fi şi pentru Germania”, a explicat premierul.

Referindu-se la Elveţia, acesta a declarat că ţara alpină este importantă, “este aşa cum îşi doreşte, dar în acelaşi timp nu este izolată”. “Deci, menţinerea propriei identităţi nu duce neapărat la provincialism. Elveţia este un exemplu pozitiv important”, a declarat Viktor Orbán, care a mai adăugat că, dacă Ungaria s-ar afla acolo unde este Elveţia, “am fi şi noi neutri”. “Acesta este luxul elveţian. Nouă nu ne revine”, a declarat prim-ministrul.

Răspunzând la o întrebare, acesta a declarat că cea mai mare ameninţare pe termen scurt în ce priveşte migraţia necontrolată este deteriorarea securităţii publice şi a terorismului. “Pe termen mediu: pierderi economice. Pe termen lung: faptul că omul nu-şi mai recunoaşte propria ţară, că îşi pierde propria ţară”, a mai afirmat Orbán.

Acesta a identificat cel mai mare pericol al ideologiei de gen ca fiind faptul că copiii cu vârste cuprinse între 14 – 18 ani “trebuie să se adapteze la lume”. “În această perioadă, identitatea lor trebuie să fie întărită, nu slăbită şi făcută nesigură, aşa cum fac ideologii de gen. Pentru că în acest fel, ei ne distrug copiii. În mod ireversibil, fără posibilitatea de transformare. Ei nu au dreptul să facă acest lucru”, a subliniat premierul Ungariei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img