spot_img
3.1 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeViktor Orbán: Bruxelles doreşte un guvern ungar care să spună doar “Jawohl”....

Viktor Orbán: Bruxelles doreşte un guvern ungar care să spună doar “Jawohl”. Comisia de la Veneţia să nu se amestece în modul în care ungurii îşi educă copiii

-

Referindu-se la referendumul privind protecţia copilului, premierul maghiar Viktor Orbán a declarat că referendumul şi-a dovedit deja eficacitatea, întrucât Bruxelles “aproape ne-a zdrobit” în problema migraţiei, noi însă ne-am întărit poziţiile datorită votului. Consecinţa acelui referendum a fost că nu a fost introdusă cota obligatorie şi de atunci nu au avut loc colonizări cu migranţi, a subliniat Orbán vineri, în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului public de radio Kossuth.

- Reclama -

“Trebuie să recurgem din nou la această metodă pentru viitorul copiilor noştri”, a spus prim-ministrul, menţionând că nu este deloc interesat de ceea ce se spune la Bruxelles despre legea protecţiei copilului şi nici nu ar dori ca Comisia de la Veneţia să se amestece în modul în care ungurii îşi educă copiii.

El a subliniat că Bruxelles şantajează Ungaria cu banii UE în cazul legii protecţiei copilului, dar vom câştiga această dispută, banii vor veni, iar până atunci bugetul va avansa aceşti bani, astfel încât creşterea economică va continua neîntrerupt.

În opinia lui, acum se desfăşoară un “joc al nervilor”, cealaltă parte ameninţă, având avantajul supranumeric, totuşi – a continuat el – “dacă noi, ungurii, rezistăm, vom câştiga şi în cazul creşterii copiilor, aşa cum am câştigat şi în chestiunea migraţiei”.

Viktor Orbán a declarat: Bruxelles vrea să intervină în alegerile din Ungaria de anul viitor pentru a-şi putea impune nestingherit poziţia privind imigrarea, creşterea preţurilor la energie sau chiar educarea copiilor. Bruxelles doreşte un guvern ungar care să spună doar “jawohl” – a spus prim-ministrul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img