spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán anunță un Vișegrad paralel cu Austria, Serbia și Slovacia și...

Viktor Orbán anunță un Vișegrad paralel cu Austria, Serbia și Slovacia și sfârșitul hegemoniei Occidentului

-

Hegemonia țărilor occidentale a luat sfârșit, iar o nouă ordine mondială se formează acum, a declarat premierul ungar Viktor Orban.

„Hegemonia Occidentului s-a încheiat, astăzi nimeni nu contestă acest lucru, acest lucru este bine confirmat de date. Se formează o nouă ordine mondială, situația trebuie evaluată și analizată constant”, a spus el la o întâlnire cu ambasadorii Ungariei.

- Advertisement -

Premierul maghiar a subliniat încercările de a împărți lumea în blocuri geopolitice. În același timp, se exercită o presiune enormă asupra unor țări precum Ungaria care apără suveranitatea.

Cu o zi înainte, Orban a spus că Ungaria dorește să sporească cooperarea cu Moscova în zonele neafectate de sancțiuni. Potrivit premierului, după încheierea conflictului din Ucraina, viața economică va continua, iar piața rusă este importantă pentru țara sa.În plus,  Budapesta se așteaptă să dezvolte relații cu Austria, Slovacia și Serbia, care își apără suveranitatea, în cadrul unei noi asociații care nu va înlocui grupul Visegrad, ci va exista în paralel cu aceasta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img