spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeViktor Orban, anunț la Bruxelles: Ungaria nu este singura țară care se...

Viktor Orban, anunț la Bruxelles: Ungaria nu este singura țară care se opune propunerii Comisiei Europene de a stabili un plafon de preț la gazul rusesc

-

Ungaria nu este singura țară care se opune propunerii Comisiei Europene de a stabili un plafon de preț la gazul rusesc și de a introduce un mecanism paneuropean pentru achiziționarea gazului, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban. El participă la summitul Uniunii Europene (UE) de la Bruxelles.

- Reclama -

„Summitul UE este în desfășurare. Propunerile de la Bruxelles contrastează puternic cu interesele naționale ale Ungariei. Din fericire, nu suntem singuri”, a scris șeful guvernului ungar pe pagina sa de Facebook/ Orban și-a exprimat speranța că la summitul de la Bruxelles va fi posibilă apărarea intereselor țării sale.

El a postat, de asemenea, un scurt videoclip de la Bruxelles, menționând că „achizițiile comune obligatorii de transportatori de energie și un plafon paneuropean al prețului gazelor sunt contrare intereselor Ungariei”.

„În acest caz, contractele care stau la baza furnizării de gaze către Ungaria vor fi anulate, iar Ungaria va rămâne fără alimentare cu energie”, a explicat premierul.

„Cu toate acestea, sunt alții care gândesc la fel ca noi”, a subliniat el.

„Prin urmare, văd șanse mari să putem apăra interesele naționale maghiare”, a spus Orban în timpul unei pauze a întâlnirii liderilor UE, care va dura până vineri.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img