spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeViktor Orbán: Anul acesta are o miză uriaşă, deoarece imperiul Soros, întărit...

Viktor Orbán: Anul acesta are o miză uriaşă, deoarece imperiul Soros, întărit de democraţii americani aflaţi la putere, lansează, ca un Goliat, un atac împotriva presei de dreapta şi a partidelor entuziaste naţionale din majoritatea ţărilor europene care fac adesea politică fără bani

-

Adversarii Ungariei vor să folosească criza provocată de război pentru a împinge Ungaria înapoi în epoca Gyurcsány când soarta ungurilor era decisă în străinătate, a declarat Viktor Orbán, premierul Ungariei. În acest an, adversarii vor încerca să îngenuncheze Ungaria şi să ia suveranitatea ţării, a scris, miercuri seara, cotidianul Magyar Nemzet, pe platforma sa online.

- Reclama -

Potrivit publicaţiei, în cadrul unei reuniuni cu uşile închise a grupului Fidesz-KDNP, la Esztergom, Orbán a numit acest lucru ca fiind prima miză a anului viitor.

Potrivit informaţiilor obţinute de cotidian, Viktor Orbán şi-a început discursul spunând: “Anul acesta are o miză uriaşă, deoarece imperiul Soros, întărit de democraţii americani aflaţi la putere, lansează, ca un Goliat, un atac împotriva presei de dreapta şi a partidelor entuziaste naţionale din majoritatea ţărilor europene care fac adesea politică fără bani. Se poate observa că acolo unde miza este mare, în America, se doreşte ca Trump să fie trimis direct la închisoare, pentru a nu pune în pericol puterea lui Soros şi a democraţilor. Globaliştii au nevoie de Comisia Europeană şi de preşedintele SUA, iar Ungaria este ghimpele în calea acestui obiectiv”, a spus premierul, care a evaluat situaţia Ungariei.

În opinia lui Orbán, cauza acestui fenomen este că “în prezent, Ungaria este cea mai liberă ţară din Europa”. Acesta a continuat spunând că la graniţă există un gard, nu există imigraţie, în schimb însă, există o politică care susţine familia. În şcoli nu există ideologia de gen, Ungaria nu furnizează arme Ucrainei şi nu doreşte să se implice în război, a mai explicat premierul.

Astăzi, noi, ungurii, suntem liberi să ne decidem propriul destin, fără influenţe. De aceea, vor să ne reducă la tăcere, iar anul acesta încearcă chiar să ne sfărâme. Noi însă nu vom lăsa să se întâmple acest lucru, a rezumat Orbán situaţia cu care se confruntă ţara.

Potrivit articolului, şeful guvernului a trecut apoi la întrebarea: cine sunt adversarii Ungariei de care trebuie apărată suveranitatea ţării? În evaluarea sa, aceştia sunt imperiul Soros, birocraţia de la Bruxelles şi aliaţii lor. “Ei sunt cei care ne vor ataca suveranitatea economică, vor să ne desfiinţeze suveranitatea culturală şi vor să ne ia suveranitatea politică”, a continuat acesta, şi a explicat în detaliu ce înseamnă acest lucru în practică: “Ne atacă suveranitatea economică atunci când vor să desfiinţeze reducerea cheltuielilor cu utilităţile, când protejează companiile multinaţionale pentru ca acestea să poată creşte libere preţurile şi să facă bani pe seama oamenilor”.

Ei vor să ne smulgă din mână instrumentele de reglementare pe care le folosim pentru a proteja familiile. Şi dacă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, vor să permită introducerea pe piaţa ungară a cerealelor modificate genetic şi vor, de asemenea, să ne spună de unde şi la ce preţ putem cumpăra energie, a continuat premierul.

Vor să ne distrugă suveranitatea culturală atunci când vor să introducă cu forţa imigranţi în Ungaria şi chiar să creeze cele mai mari ghetouri de imigranţi din Europa. Vor să ne impună ideologia lor de gen şi chiar vor să ne spună cum să funcţionăm şi ce să predăm în universităţile noastre, excluzând chiar şi studenţii noştri din programele comune de burse europene pentru a-şi atinge obiectivele”, arată cotidianul.

Potrivit publicaţiei, Orbán a declarat că aceştia vor să ia suveranitatea politică a Ungariei atunci când reţin fondurile datorate ţării, încălcând flagrant legea, în timp ce forţează Ungaria să plătească Ucrainei, şi aceştia ar admite Ucraina în UE fără nicio dezbatere, deşi nu îndeplineşte niciuna dintre cerinţele impuse celorlalte state membre. În cele din urmă, a concluzionat premierul, aceştia influenţează fără scrupule viaţa publică din Ungaria cu bani trimişi din străinătate. Aici, bineînţeles, nu contează banii: nu se dau fondurile care ar trebui dirijate către studenţi, profesori şi spitale, dar se plătesc sume în dolari pentru opoziţia de stânga, civililor care-i suţin şi presei de stânga.

În discursul său, premierul a reiterat că în fiecare problemă trebuie ridicată mănuşa şi că nu trebuie cedat din libertatea Ungariei de a alege. Pentru a face acest lucru, bineînţeles, este nevoie ca familiile din Ungaria să fie alături de ei, a afirmat Orbán.

Lupta pentru libertatea Ungariei nu se va decide doar la Bruxelles sau în America, ci aici, în Ungaria, în propriile noastre comunităţi, a declarat premierul. Susţinătorii elitei globale nu se află doar în rândurile elitei de la Bruxelles sau ale democraţilor americani, ci şi într-o serie de localităţi din Ungaria, de exemplu, în Budapesta scăpată de sub control, unde domnesc ambuteiajele, mizeria şi haosul. Sau există pseudo civili şi mass-media locale care pretind că sunt independente, care au apărut de nicăieri şi al căror scop este să stârnească tensiuni şi să sperie autorităţile locale cu sentimente naţionale. Cu toţii sunt finanţaţi de la Bruxelles sau prin reţeaua Soros, care crează garnizoane acolo unde forţele naţionale sunt la putere.

Viktor Orbán şi-a încheiat discursul spunând că miza alegerilor europarlamentare şi locale din anul 2024 este una şi aceeaşi: păstrarea suveranităţii Ungariei. Pe baza unor valori comune, anul 2024 trebuie câştigat atât acasă, cât şi în Europa, nu pentru noi înşine, ci pentru ţară, a afirmat politicianul la Esztergom.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img