spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeFondurile speculative pariază că prețul barilului de țiței Brent va depăși în...

Fondurile speculative pariază că prețul barilului de țiței Brent va depăși în curând 100 de dolari

-

Fondurile speculative pariază că prețul barilului de țiței Brent va depăși în curând 100 de dolari, a raportat Financial Times.

Interesul fondurilor speculative pentru petrol a revenit după ce Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei luni că va reduce producția pentru mai mult decât se aștepta anterior, potrivit șeful de mărfuri al Saxo Bank, Ole Hansen. „Acesta a fost declanșatorul”, a spus Hansen. Deodată, toată lumea și-a dat seama că piața era pregătită pentru o creștere suplimentară pe termen scurt, a spus el.

O creștere a prețului petrolului Brent la 100 de dolari pe baril pare inevitabilă, spune Ehsan Homan, șeful departamentului de cercetare a mărfurilor de la MUFG Bank. „Întrebarea este cât timp va rămâne acolo”, a adăugat el.

Analiștii JPMorgan admit că prețul petrolului Brent ar putea ajunge în curând la 120 de dolari pe baril. Prețurile ar putea crește din nou la trei cifre dacă furnizorii importanți continuă să reducă livrările de petrol pe piață. Astfel, în a doua jumătate a anului 2023, creșterea prețului petrolului ar putea fi de 60%, a avertizat banca.

Goldman Sachs consideră, de asemenea, că este posibil ca prețul petrolului Brent să crească la 100 de dolari pe baril. Banca și-a ridicat previziunile privind prețul petrolului la trei cifre, deoarece cererea globală este la un nivel record, iar țările OPEC+ continuă să restrângă oferta. Cotațiile vor crește la 100 de dolari pe baril în anul viitor, potrivit Goldman Sachs.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img