spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeViktor Orbán: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide intereselor naționale maghiare

Viktor Orbán: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide intereselor naționale maghiare

-

În acest moment, aderarea Ucrainei la UE şi începerea negocierilor de aderare nu coincid cu interesele naţionale ale Ungariei; Uniunea Europeană ar trebui mai întâi să încheie un acord de parteneriat strategic cu Ucraina, iar sprijinirea ţării ar trebui rezolvată într-un mod transparent, în afara bugetului UE, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán, vineri dimineaţa, în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” de pe postul de radio Kossuth.

Viktor Orbán recomandă ca la următoarea întâlnire a liderilor UE, care va avea loc peste două săptămâni, să nu fie luată nicio decizie cu privire la negocierea aderării Ucrainei la UE. Potrivit premierului maghiar, este o greşeală faptul că cei din Comisia Europeană insistă ca premierii să includă acest subiect pe ordinea de zi.

- Advertisement -

Acest subiect nu trebuie inclus pe ordinea de zi, iar Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că faptul că întâlnirea a fost prost pregătită este responsabilitatea sa, a spus prim-ministrul ungar. Comisia a propus să începem negocierile privind aderarea Ucrainei, însă acest lucru nu coincide cu interesele multor state membre şi cu siguranţă nu coincide cu cele ale Ungariei, a specificat Orbán. “Iar noi suntem într-o situaţie suficient de bună pentru a şi avea curajul să spunem asta, indiferent de cât de multă presiune se pune pe noi”, a spus şeful guvernului de la Budapesta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img