spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăhighlightVIDEO: Vizita interzisă anul trecut de Titus Corlățean va avea loc: Șeful...

VIDEO: Vizita interzisă anul trecut de Titus Corlățean va avea loc: Șeful diplomației germane vine peste câteva zile la Sibiu

-

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat marți că la începutul lunii martie ministrul de externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, va vizita Sibiul. Cu această ocazie distinsului oaspete îi va fi conferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu, scrie oradesibiu.ro.
Șeful diplomației germane trebuia să vină anul trecut la Siobiu, dar vizita a fost amânată la cererea părții române. Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, si-a anulat vizita oficiala in Romania, programata initial pentru luna octombrie a anului trecut, la solicitatea explicita a ministrului de externe de la Bucuresti de la acel moment, Titus Corlatean, declara anul trecut presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Paul Porr. Acesta acuza PSD ca a incalcat regulile diplomatice din motive electorale. Trebuie precizat că Frank-Walter Steinmeier este lider marcant al SPD, partidul frate social democrat al PSD. Anul trecut s-a speculat că Frank-Walter Steinmeier dorea să vină la Sibiu în timpul campaniei electorale să se întțlnească cu cel care era atunci primarul Sibiului, Klasu Iohannis, pentru a sublinia public sprijinul Germaniei Federale, dar și al SPD, față de candidatura acestuia la prezidențiale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img