spot_img
2 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăExterneVIDEO: Viral pe Internet. Lecție de propagandă rusă

VIDEO: Viral pe Internet. Lecție de propagandă rusă

-

„Suntem invadatori? Suntem! Și ar trebui să ne mulţumiţi pentru asta!” – așa sună o lecţie de propagandă dată de un blogger rus. O demonstraţie care, în doar câteva zile, a devenit un fenomen pe internet, transmite Digi 24.

Iată ce spune textul acestui videoclip:

- Reclama -

„Bună ziua! Eu sunt ocupant rus. Aceasta este profesia mea. Așa a fost de-a lungul istoriei.

Cândva, am ocupat Siberia. Acum, acolo se extrag petrol, gaz, aluminiu și multe alte resurse necesare. Acum, acolo sunt orașe cu grădinițe de copii și cu spitale. Acum, femeile de acolo nu se mai vând pentru câteva de piei de samur, cum era până la venirea rușilor.

Eu am ocupat țările baltice. În cătunele de acolo, eu am construit uzine și centrale electrice. Republicile baltice produceau electrocasnice și automobile de înaltă calitate. Erau vestite pentru parfumurile și cosmeticele lor. Dar m-au rugat să plec de acolo.

Acum, cei de acolo vând conserve cu şprot, iar o parte a populației spală toaletele din Europa.

Eu am ocupat Asia Mijlocie. În stepele pustii, eu am construit canale, uzine și cosmodromuri, spitale și stadioane. Ei au început să construiască nave cosmice și avioane. Industria se dezvolta, se cultiva grâu și in bumbac pentru toată țara. Dar m-au rugat să plec de acolo. Acum, acolo se trăieşte pe credit după exemplul american și se cultivă marijuana. Mare parte a populaţiei a plecat să muncească pe șantierele de construcție ale foștilor ocupanți.

Eu am ocupat Ucraina. Împreună cu ucrainenii, eu am construit motoare pentru avioane, corăbii, tancuri și automobile. Dar m-au rugat să plec de acolo. Acum, acolo se distruge tot ce a mai rămas în urma ocupantului. Mai mult decât atât, acum acolo nu se construiește nimic nimic nou, în afară de revoluţii nesfârșite și dictatură.

Da, eu sunt ocupant! Și eu am obosit să-mi cer scuze pentru asta. Sunt ocupant din naştere. Sunt agresor și un mostru însetat de sânge.

Fie-vă frică! Am suferit de pe urma atrocităţilor invadatorilor polonezi în vremuri de restrişte.

Dar ce s-a ales de pe urma intervenţiei lor?

Eu am fost cel care a ars Moscova ca să nu încapă pe mâna lui Napoleon. Dar cum a sfârșit Napoleon?

Eu am fost cel care a stat în tranșeele de la Volokolamsk, deşi ştiam că va fi greu să îi poţi opri pe nazişti. Unde sunt acum acei nazişti? Unde este blestematul lor Hitler?

Toţi, fără excepţie, obişnuiau să vină la uşa mea: turcii, englezii, polonezii, nemții, francezii… Am avut pământ pentru fiecare, câte doi metri și jumătate pătrați.

Vă rog să înţelegeţi! Eu nu am nevoie de libertatea voastră fățarnică. Eu nu am nevoie de democrația voastră putrezită. Îmi este străin tot ceea ce voi numiţi „valori occidentale”. Interesele mele sunt altele.

Vă avertizez politicos pentru ultima oară: Nu vă puneţi cu mine! Eu construiesc pacea! Eu iubesc pacea, dar în luptă sunt mai priceput decât oricine altcineva.

Cu respect,

Ocupantul tău rus”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img