spot_img
22.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeVIDEO/Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin a...

VIDEO/Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin a fost finalizată

-

Partidul Social Democrat – Organizația Mehedinți

Executat de Flux 24 Media Communications

CMF 21240002

Lucrările la noul corp de clădire al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin au fost finalizate.

Proiectul realizat de Consiliului Județean Mehedinți, cu fonduri europene și de la bugetul județului, aduce o unitate modernă, cu spații și circuite care corespund tuturor normelor sanitare în vigoare.

Practic, s-a construit un nou pavilion cu regim de înăltime P+1, dotat cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI.

Prioritare sunt acum demersurile pentru ca activitatea de urgență să fie mutată în noua clădire și estimăm că în scurt timp se va întâmpla acest lucru, pentru a se realiza lucrările de reabilitare și modernizare în corpul din spital, unde sunt preluați acum pacienții.

Noul corp crește suprafața UPU cu 960 mp, de la 580 mp, la 1540 mp și este dotată cu aparatură nouă achiziționată în cadrul proiectului, ce va fi completată cu noi echipamente, prin finanțare asigurată de Ministerul Sănătății, între care și un nou Computer Tomograf ce va fi instalat în zona de radiologie.

Obiectivul de investiții include heliportul recepționat în toamna anului 2023 asigurând astfel transportul rapid al pacienților în stare gravă către centre universitare din țară.

“Acest proiect reprezintă un pas important pe care mi l-am propus și acum îl facem, în îmbunătățirea calității actului medical pentru pacienții din Mehedinți. Totodată, oferă condiții excelente de lucru pentru personalul medical.Mulțumesc tuturor celor implicați și vă asigur că vom continua să investim în sănătatea cetățenilor județului Mehedinți!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, miercuri, în urma vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Aladin Georgescu este candidatul PSD pentru un nou mandat de șef al CJ.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img