spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Sumele imense cheltuite pe interceptări: Un kurd a fost ascultat un...

VIDEO/ Sumele imense cheltuite pe interceptări: Un kurd a fost ascultat un an pentru 7,2 milioane lei. Un judecător ascultat 9 ani cu 2,8 milioane de euro

-

Supravegherea operativă simplă făcută de procurorii DNA are prevăzute costuri între 80 și 100 euro pe ora de filaj, iar interceptarea telefonică între 2,4 și 8 lei pe minut. Dacă cei care sunt ascultați sunt suspecți străini, costurile se suplimentează, informează România TV conform Evenimentului Zilei.

O persoană kurdă, implicată într-un trafic de droguri, a costat România 7,2 milioane lei pe an după sutele de ore de interceptări ale DNA.

ÎNREGISTRAREA EMISIUNII:

“Dacă cineva investighează în amănunt, se vor găsi niște costuri uluitoare. Dacă nu se făceau aceste sute de mii de mandate, mai exact 248.711 de mandate în ultimii zece ani, nu erau aceste costuri extraordinare. În SUA au fost peste 20.000 de mandate în aceeași perioadă. După tevatura făcută de statul paralel, pe unii îi face denunțători, că lor le trebuie capete. Ei fac show televizat, fac PR, nu fac justiție”, a dezvăluit Ingrid Mocanu la România TV.

Un alt exemplu evident al costurilor exacerbate a fost relatat de Victor Ciutacu.

Judecătorul Stan Mustață a fost interceptat timp de 9 ani, costul fiind de aproximativ 2,8 milioane euro. Doar în acest caz!

„Ce mă îngrijorează e că acești oameni au acces la aceste sume fără să poată fi verificați”, a fost reacția fostului premier, Petre Roman.

Interceptările lui Dan Diaconescu au costat statul român 700.000 euro, iar prejudiciul pentru care fostul ziarist a fost acuzat era de 200.000 euro. „Este un randament negativ foarte mare”, a sublianiat moderatorul TV.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img