VIDEO: Senatorul PSD care vrea pomeni electorale în fiecare lună, numit de Ponta consilier pentru românii din America

0
366

Senatorul PSD Adrian Anghel, care în decembrie 2014 a avut probleme de avizare pentru funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în noul Guvern, a fost numit, marţi, de premierul Victor Ponta în postul de consilier onorific în domeniul dialogului cu românii din Statele Unite ale Americii, transmite Mediafax.
„Această chestiune cu pomenile electorale mie îmi convine. Aş vrea să avem pomeni electorale în fiecare lună”, declara senatorul PSD Adrian Anghel, într-un interviu în emisiunea Fata în faţă la postul de televiziune RTN Chicago, in noiembrie 201. Influenţarea si coruperea alegătorilor prin oferirea de pomeni electorale este pedepsită de Art. 386 din Codul Penal. În România, Adrian Anghel e cunoscut că a condus postul de muzică, MTV România.
Jurnalistul Marian Petruta din Chicago publică pe blogul său mai multe amănunte despre Anghel, care o perioadă a locuit în Statele Unite ale Americii. De altfel, Adrian Anghel este senator al diasporei.

Ce a făcut pentru diasporă Senatorul Diasporei?

Răspunde Marian Petruta: „Activitatea senatorului Anghel în ceea ce priveşte diaspora este aproape inexistentă. A votat împotriva votului prin corespondenţă şi a susţinut declaraţii în parlament împotriva intereselor românilor din diaspora. În rest majoritatea proiectelor sale de lege nu au de-a face cu diaspora pe care ar trebui să o reprezinte. De exemplu, printre iniţiativele senatorului Anghel se numără: Propunere legislativă privind instituirea zilei de 28 iulie – Ziua Naţională a Ambulanţei din România sau Propunere legislativă privind instituirea Zilei Naţionale a Portului Tradiţional.”