spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăExterneVIDEO/ Secretarul de stat american: Relațiile între SUA și Rusia nu au...

VIDEO/ Secretarul de stat american: Relațiile între SUA și Rusia nu au mai fost atât de proaste de pe vremea războiului rece

-

Relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Rusia nu au mai fost atât de proaste de pe vremea războiului rece și nu se întrevede „un nou început”, a apreciat duminică secretarul de stat american Rex Tillerson, transmite AFP.

- Reclama -

Relațiile ruso-americane au ajuns „la cel mai scăzut nivel din toate timpurile de după încheierea războiului rece, cu un nivel foarte slab de încredere”, a declarat Tillerson pe canalul NBC.

„Se consideră în general că asta nu este bine pentru lume (…) și cu siguranță nu este bine pentru noi, pentru poporul american, pentru interesele noastre de securitate națională”, a subliniat șeful diplomației americane.

El a exclus totodată „un nou început” între Washington și Moscova, după modelul „resetării” lansate în 2009 de președintele american de atunci, Barack Obama, și de secretarul de stat din acea vreme, Hillary Clinton.

„Cuvinte ca ‘relansare’ sunt depășite. Nu putem reporni. Nu putem șterge trecutul. Nu putem lua startul din nou. Mergem mai departe cu ce avem”, a spus Rex Tillerson.

INTEGRAL INTERVIUL:

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img