spot_img
19.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăExterneVIDEO: Ruşii au sărbătorit un an de la anexarea Crimeei, printr-o mare...

VIDEO: Ruşii au sărbătorit un an de la anexarea Crimeei, printr-o mare manifestaţie

-

Zeci de mii de ruşi au sărbătorit, la Moscova, un an de la anexarea Crimeei, în ritm de cântece patriotice, cu steaguri ruseşti şi pancarte pe care scria „împreună suntem puternici”, transmit Știrile TVR. La aniversare a participat şi Vladirmir Putin, care s-a adresat mulţimii.

În ciuda mobilizătii extrordinare de forţe şi a participării impresionante, concertul propriu-zis a durat foarte puţin, mai puţin de o oră şi jumătate, a transmis corespondentul Liviu Iurea, de la Moscova.

- Reclama -

În jurul orei 18 a venit şi Vladimir Putin care a vorbit destul de puţin mulţimii. În primul rând el a explicat încă o dată de ce a luat decizia de anexare a Crimeei. El spunea că în legătură cu peninsula Crimeea nu era un teritoriu de importanţă strategică, ci problema era soarta a milioane de ruşi care aveau nevoie de ajutor şi de susţinere din partea Rusiei.

Vladimir Putin şi-a exprimat convingerea că poporul ucrainean va înţelege într-un târziu rolul celor care au adus Ucraina în starea de faţă, o aluzie la puterea actuală de la Kiev care, în opinia Kremlinului, a organizat în luna februarie a anului trecut, o lovitură de stat în înlăturarea lui Viktor Ianukovici.

Tot Putin a mai remarcat că ruşii vor depăşi toate problemele impuse din exterior, legate de sancţiuni şi izolare pe plan internaţional.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...