Omul de afaceri Georgică Cornu a făcut o dezvăluire explozivă pentru PRESSALERT LIVE., scrie pressalert.ro.Cornu a spus cu subiect şi predicat că fonduri din firma Confort, la care era acţionar, au ajuns la firme controlate de şefi din Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara cu care societatea sa avea contracte.
Acesta a declarat că „am găsit anumite firme care aveau un sistem de a li se lua din banii Confort şi a li se plăti în altă parte. Erau aşa-zise cesiuni de creanţă. Spre exemplu Pack Construct. A primit o cesiune de 4 milioane de lei. S-a cerut anularea lor. În data de 08.06 2012 notificam Pack Construct să ne dea banii că noi nu am făcut nicio lucrare”. Omul de afaceri a explicat că firma Confort semna documente prin care se cedau nişte bani şi CNADNR îi dădea firmelor către care au fost cesionaţi. Printre cei care ar fi avut legături cu firmele se număra şi fostul director economic al DRDP, Ioan Ancaş, care ar fi fost în spatele firmei Pack Construct.
Mai mult, Georgică Cornu spune că a sesizat organele statului cu privire la toate neregulile pe care le-a depistat după ce a devenit administrator special la Confort. Acesta a depus “circa 15 denunţuri” până acum la DNA şi alte structuri al Ministerului Public. Omul de afaceri susţine că sumele exorbitante plătite de CNADNR pentru lucrări nu pot fi imputate firmei Confort. „Dacă ştiţi, în legea achiziţiilor publice este o prevedere legală prin care se spune că dacă trebuie executate alte lucrări decât cele ofertate sau documentaţia nu era corectă se putea mări valoarea contractului cu până la 50%. Aceste măriri de preţuri erau motivate de solicitarea beneficiarului care cerea altceva decât se proiectase. Cerea îmbunătăţiri sau modificări de soluţie. Ele erau impuse de beneficiar. Că ele aveau şi o altă conotaţie nu pot să spun nici da nici ba. Cu CNADNR am făcut acţiuni în instanţă pe partea comercială”. Legat de preţurile exorbitante, cum ar fi aproape de 20 de euro pentru un metru pătrat de iarbă tăiată pe marginea drumului, Cornu a declarat ” s-a cerut Confort o listă cu preţuri. Noi am cerut 138,41 lei pe mp. Oferta a fost analizată şi a propus executarea lucrărilor la circa 90 de lei. Executantul este la dispoziţia stăpânului. S-au cerut nişte lucrări. Noi am fost de acord cu preţul propus de cei de la Drumuri Naţionale”. Georgică Cornu a afirmat, la finalul emisiunii, că prima sa reţinere de către DIICOT Timişoara a fost făcută după ce a cerut administratorului judiciar să înceapă o acţiune în instanţă legate de facturile de zeci de milioane de lei stornate în cadrul contractului cu CNADNR.
INTERVIUL CU GEORGICĂ CORNU: