spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeVIDEO: Radu Banciu îl vede condamnat pe viață pe Ion Iliescu

VIDEO: Radu Banciu îl vede condamnat pe viață pe Ion Iliescu

-

Radu Banciu a vorbit, luni, la B1 Tv despre anunțul oficial privind redeschiderea dosarului mineriadei din 1990, afirmând că speră ca fostul președinte Ion Iliescu să fie pedepsit pentru ce s-a întâmplat.

„Trebuie să fie un lucru important în istoria post-decembristă. Mă gândesc că Ion Iliescu nu va mai scăpa basma curată în fața posterității. Condamnat va fi, mai mult ca sigur pentru că dosarul mineriadelor e ceva cum Europa n-a mai trăit. Ați văzut cum arăta România anilor 90. Nu era foarte diferită de Germania nazistă. Arăta o țară a nimănui. Atât sunt de abjecte imaginile acelea (…)”,
a afirmat Banciu.

Totodată, jurnalistul și-a exprimat speranța că Iliescu va fi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, însă, spune acesta, va trece mult timp până ce instanța va da un verdict în acest caz.

„Parcă ar fi trecut un secol de atunci. România s-a îndepărtat de ceea ce s-a întâmplat atunci. A fost de un canibalism (..) E un dosar de încărcătură deosebită pentru România. Credem că Iliescu va fi condamnat la închisoare cu executare pe viață, poate. Dar vor fi tergiversări, amânări (..) Suntem departe de un verdict, așa că nu are sens să comentăm”, a continuat Banciu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img