Ion Iliescu a fost salvat de la urmărirea penală de chiar Codruța Kovesi!

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind redeschiderea Dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, a fost primită cu satisfacție de o parte a presei, definită drept anti-PSD ca o continuare a luptei împotriva FSN. Aceeași presă e însă și o cîntăreață a Laurei Codruța Kovesi, eroina Anticorupției din România.

Explicabil de ce descoperirea de senzație privind salvarea lui Ion Iliescu atît de la Dosarul Mineriadei, cît și de la cel al Revoluției a fost trecută cu vederea de o parte a presei noastre, cea care-și zice presă de deontologi și deontoloage.

La emisiunea lui Robert Turcescu de la Nașul Tv am discutat pe larg un document descoperit în arhive de Nicoleta Savin și postat pe site-ul Nașul Tv. Potrivit acestui document, Ion Iliescu a fost salvat de la urmărire penală de nimeni alta decît Codruța Kovesi, la vremea respectivă Procuror general al României. Mai precis, așa cum arată prima și ultima pagină din Rezoluția semnată de mînuța Codruței Kovesi, Dan Voinea, procurorul de caz în Dosarul Mineriadei, a dispus începerea urmării penale împotriva lui Ion Iliescu. Ion Iliescu a făcut plîngere la Codruța Kovesi. Iar Codruța Kovesi a dispus pur și simplu NUP în dosarul instrumentat de Dan Voinea.

rezolutie iliescu1

rezolutie iliescu2

Dosarul, la care Dan Voinea lucrase mai mulți ani și care însuma peste 200 de volume, e trimis Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului General.
În 3 septembrie 2008, SUPC anunță decizia de Neîncepere a Urmării Penale a lui Ion Iliescu în Dosarul Mineriadei.
Explicabil:
Chiar dacă dosarul a fost preluat de la Dan Voinea, noii procurori de caz nu aveau competența unui procuror care investigase Mineriada timp de mai mulți ani.
Și astfel în Dosarul Mineriadei, Ion Illiescu are două NUP-uri!

Tot Laura Codruța Kovesi îl salvează pe Ion Iliescu și de la urmărirea penală în Dosarul Revoluției prin punerea NUP în 9 aprilie 2009.
Să zicem că Procurorul General Codruța Kovesi avea dreptate să dea ea NUP lui Ion Iliescu.
Dar atunci cum se explică Decizia Procurorului General Tiberiu Nițu din 5 februarie 2015 de infirmare a NUP-urilor anterioare, decizie confirmată de ÎCCJ, privind redeschiderea Dosarului în cazul Ion Iliescu?
Ceva nu-i în regulă în statul român poreclit și de drept. Aceeași persoană – Ion Iliescu – primește NUP în 2007 de la Procurorul General pentru ca peste 8 ani, să afle că NUP-ul nu mai e valabil.

Dvs. cum vă explicați aiureala asta?
Și-a vîrît coada politicul în ambele cazuri, atît în NUP-ul din 2007, cît și în Infirmare NUP-ului din 2015?