AcasăhighlightVIDEO/ Purtătorul de cuvânt al BNR: Nu știu dacă nu trebuie să...

VIDEO/ Purtătorul de cuvânt al BNR: Nu știu dacă nu trebuie să vă ucid

-

„Salariul meu nu ştiu dacă e un secret atât de mare încât, dacă vi-l spun, va trebui să vă ucid după aceea, dar el este parte a unui contract între două părţi şi beneficiază de o anumită confidenţialitate sau discreţia pe care o impune un contract”, a declarat pentru principalul Telejurnal al TVR purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu. „Ceea ce vă pot spune este că, într-adevăr, este mai mare decât cel de la guvern”, a precizat el.

„Sigur însă, dacă Consiliul de administraţie va decide că toate salariile din Banca Naţională vor fi publice, va fi public”, a dat asigurări Suciu.

„Până atunci însă, trebuie să vă spun că nu am încă, nu am o poziţie executivă ca să fiu nevoit să-l pun pe site şi va trebui să găsim altă soluţie să vi-l povestesc, să vi-l spun. Dar ceea ce vă pot spune este că, într-adevăr este mai mare decât cel de la guvern, pentru că am deţinut o poziţie la guvern, dar trebuie să recunosc că responsabilitatea şi presiunea sub care se lucrează la Banca Naţională e de multe ori mult mai mare decât cea de la guvern, care e deja proverbială„, a adăugat purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale.

Luni, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a anunţat că se va opune publicării salariilor directorilor din Banca Naţională a României, întrucât „această instituţie este una care lucrează în piaţa internaţională. Şi veţi vedea că, în afară de 3- 4 bănci nordice, nicio ţară europeană nu îşi publică salariile directorilor, pentru că ele fac parte din concurenţa instituţională”.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...