spot_img
24.3 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăPoliticaVIDEO/ Proteste împotriva grațierii: 1000 de oameni la București, incidente cu jandarmii...

VIDEO/ Proteste împotriva grațierii: 1000 de oameni la București, incidente cu jandarmii la Cluj

-

Aproximativ o mie de oameni s-au strâns, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a protesta faţă de intenţia Guvernului de a da o ordonanţă de graţiere şi una de modificare a Codului penal, ei scandând „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „Colectiv!”, „Dragnea si ai lui, ciuma neamului”. După aproape două ore, manifestanţii au plecat în marş spre Palatul Victoria. La miting, organizat în urma unui apel pe Facebook, a venit şi Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi România, transmite news.ro.

Peste 250 de persoane protestează, miercuri seară, la Cluj-Napoca, faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal, la un moment dat între câţiva manifestanţi şi jandarmi izbucnind un conflict, în condiţiile în care forţele de ordine le-au cerut acestora să se legitimeze, oamenii scandând ”Jandarmeria apără hoţia” şi ”Ruşine!”. Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Sibiu.

”Aceste ilegalităţi nu sunt justificate de aceea am ieşit în stradă. Cred că votul (n.r. – din 11 decembrie) a fost viciat prin manipularea la care poporul român este supus”, a spus unul dintre protestatari.

La un moment dat, între câţiva protestatari, unui dintre având o portavoce, şi jandarmi a izbucnit un conflict, forţele de ordine cerându-le acestora să se legitimeze. Oamenii au refuzat, iar manifestanţii au început să strige ”Jandarmeria apără hoţia” şi ”Ruşine”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img