spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăExterneMinistrul de externe francez acuză: PPE controlează tot

Ministrul de externe francez acuză: PPE controlează tot

-

Șeful diplomației franceze Jean-Marc Ayrault a declarat miercuri că alegerea italianului Antonio Tajani, un apropiat al lui Silvio Berlusconi, la conducerea Parlamentului European afectează echilibrul politic al UE și nu reprezintă ‘un semn foarte bun’, relatează AFP.

‘Acum, este aceeași familie politică care controlează tot’, a afirmat el referindu-se la Partidul Popular European (PPE, conservator), într-o emisiune găzduită de LCP/Le Monde/AFP/ France Info.

- Advertisement -

‘Am avut până în prezent un echilibru între Comisia prezidată de Jean-Claude Juncker, așadar Partidul Popular European, președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk (din partea) Partidul Popular European și un social-democrat german la șefia Parlamentului European’, în acest caz Martin Schulz, a adăugat Ayrault.

Antonio Tajani, comisar european în perioada 2008-2014, a fost ales pentru doi ani și jumătate la președinția Parlamentului European în locul lui Martin Schulz, care a decis să revină pe scena politică din Germania.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img